En konferens på Hufvudsta Gård eller Julia hotell & konferens? Det är bara att välja vilken lokal som passar bäst, då Julia hotell & konferens har valt att fortsätta att erbjuda konferenser och Hufvudsta gård finns tillgänglig året runt. Värt att uppmärksamma är även världskonferensen som hålls den 7 maj mot mobbing.

Många hotell och herrgårdar i Stockholm brukar erbjuda planering av konferenser. Stora gruppsamlingar som ska träffas för att diskutera och lära sig saker brukar vilja ha minst en dag på sig. I andra fall vill man vara tillsammans en hel helg eller några dagar i rad, för att hinna med det som ska diskuteras. Samtidigt är det mat, fika, eventuellt husrum och tillräckligt stora lokaler som krävs. Allt detta brukar hotell och konferens kedjor kunna erbjuda för företag och organisationer.

Men vart kan man hålla sin konferens och vad ska man hitta på för aktiviteter? Jo, det finns många bra platser man kan ha sin tillställning. Det gäller bara att hitta den som passar ämnet som ska diskuteras bäst, den som ligger med ett bra avstånd från utgångspunkten samt att det finns den typ av tilläggspaket som önskas. Här nedan listas två platser som är perfekta för konferens och även en konferens som är värd att bli uppmärksammad.

Konferensplatser i Stockholmstrakten

  • http://www.hufvudstagard.se – här hittar man lokaler i alla storlekar för att kunna uppfylla behovet hos så många som möjligt. Lokalen ligger i Solna norr om Stockholms stad och erbjuder både mötesrum, lokaler och mat från kvarterskrogen.  

 

  • Julia hotell & konferens i Skaraborg kommer fortfarande att finnas kvar på marknaden för konferenser, skriver Skaraborgs läns tidning. Tidigare gick man ut med ett nytt koncept som skulle börja verka i företaget, men efter snabba beslut drogs dessa in och VD:n fick lämna företaget. Just konferens- och eventdelen för hotellet var något som ägarna ville ha kvar, men VD:n tänkte annorlunda. Nu finns som sagt chansen kvar för konferenser och rekrytering av en ny VD har börjat.

 

  • En annan plats där en konferens snart ska hållas är Quality Hotel Friends i Solna. I ett pressmeddelande beskriver man världskonferensen som ska hållas mot mobbning den 7 maj. Här är det 37 länder som deltar med hjälp av 550 representanter. Under konferensen kommer 160 talare att hålla föredrag och 19 workshops att hållas.