Det finns många sätt att visa samhörigheten för ett företag eller en verksamhet. På en mässa är profilkläder närmast en självklarhet, men även i många andra sammanhang kan kläder med tryck ha en positiv effekt.

När behöver man profilkläder? Det finns många situationer där det är smart att beställa kläder med företagets logotyp, och eventuellt någon ytterligare text.

  • Ska ditt företag eller din förening medverka på en mässa av något slag gör ni klokt i att beställa profilkläder med eget tryck, så att besökarna tydligt kan se vilka som representerar verksamheten.
  • Om företagets anställda deltar i ett lopp, spelar i ett korplag eller liknande är det smart och billig marknadsföring att beställa kläder med företagsloggan till laget. I Karlskrona har kommunen sjösatt ett projekt med frivilliga stadsvärdar, som ska kunna svara på turisternas frågor. Hur känner man igen dem? På deras profilkläder, skriver Sydöstran.
  • Vid andra typer av aktiviteter, som egentligen inte har något med företaget att göra. Att sponsra en aktivitet som den här där ungdomar plockar skräp längs Klarälven, med profilkläder är ett bra sätt att marknadsföra sitt företag. Om det rör sig om ett miljöevenemang, som i detta fall, är det också ett bra sätt att få goodwill till företaget.

Profilkläder inger förtroendeTjärna ängar i Borlänge

Profilkläder kan också vara ett sätt att inge förtroende. Man skulle kunna säga att polisens och brandförsvarets uniformer är en sorts profilkläder. Många yrkesgrupper har profilkläder som ett komplement till sina yrkeslegitimationer. Det gäller exempelvis länsstyrelsens djurskyddshandläggare. I Värmland har några djurägare råkat ut för falska handläggare, berättar Sveriges radio. Dessa hade inte profilkläder med länsstyrelsens logotyp, och de visade inte legitimation.

Dessvärre har en del bedragare insett detta. I Dalarnas tidningar varnar bostadsbolaget Tunabyggen för att profilkläder stulits från en byggbod. Man misstänker att dessa kläder kommer att användas av bedragare som vill ta sig in i människors lägenheter i området Tjärna Ängar. Därför uppmanas de boende i området att be eventuella personer som påstår sig komma från bostadsbolaget, eller från en entreprenör, att visa legitimation.