Skyltning är ett stort och brett område som gäller både allmänna vägvisningar, sakligt presenterade regler och hänvisningar till att locka till köp eller annat agerande hos möjliga konsumenter. Det är många som arbetar stenhårt med sin skyltning, och andra som försummar den. En skylt utan strategisk omtanke ger inte mycket bra resultat, medan en noggrant genomtänkt skylt kan skapa riktigt bra affärer.

Det finns massor av olika typer av skyltar och har man väl börjat fundera på vilken skyltning som passar ens verksamhet är det mycket roligt att botanisera i. Skyltab.se har förmodligen det största sortimentet av skyltar som du kan tänka dig. På deras sida säljer de både griffeltavlor, gatupratare och skyltskåp bland massa annat. Här följer lite tips om vad du ska tänka på för att lyckas med det budskap du ska fylla skyltarna med. Lycka till!

Viktigt med rätt stavning på skylt

Många tänker sig att en skylt ska vara ögonfallande. Det är förvisso sant att den ska kunna dra till sig blickar, men idag har våra hjärnor blivit mycket bra på att rensa undan information. Därför är det viktigt att inte skylten innehåller för mycket plottrig information. Det räcker helt enkelt med det sakliga budskapet du vill ska komma fram. Välj ett typsnitt som är lätt att läsa, så att inte folk får förbi utan att uppfatta vad det stod.

Ett annat mycket vanligt problem är dålig stavning på skyltar. Det väcker irritation hos förbipasserande och i bästa fall hamnar din skylt i någons flöde och blir angripet av retsamma kommentarer. Såvida du inte vill att ditt företag ska göras till åtlöje är det bra att se till att skylten blir korrekturläst av någon annan. Se till att det inte finns utrymme för misstolkningar eller att den är särskriven på nåt sätt. Även trafikskyltar och dylikt är det viktigt att ha tydlighet, och vissa stavningar på saker väcker förstås också kulturhistoriska frågor… Eller varför inte göra som i Nässjö, där man stavade fel på kommunskylten utan att någon märkte det? Nej, se till att någon tittar på skylten både en och två gånger, är vårt bästa tips!